ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“-ТРОЯН ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ПАТРОН

Тържественото честване започна сутринта в двора на училището с водосвет за здраве, който отслужи отец Станимир от троянската църква „Света Петка“.

Празникът продължи със слово на директора на училището Ралица Бенчева, която каза:

13,10,2017г 110 години от раждението на Иван Хаджийски
110 години от раждението на Иван Хаджийски

Иван Хаджийски е една от културно – историческите емблемите, с които троянци се гордеят. Гордеем се и ние, че в центъра на града има училище, което носи неговото име, а ние пишем неговата история.“

ОСНОВНО УЧИЛИЩЕ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“-ТРОЯН ОТБЕЛЯЗА 110 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА СВОЯ ПАТРОН

Поздрав произнесе и кметът на община Троян Донка Михайлова. Тя каза, че Общината ще продължава да инвестира средства за обновяване на материалната база на училището, с което се очаква да се привлекат повече ученици.

Други официални гости на тържественото честване на патронния празник на ОУ „Иван Хаджийски“ бяха Илиян Тодоров – заместник-областен управите на област Ловеч, Николай Тодоров – председател на Общински съвет – Троян, Поля Димова – заместник-кмет на община Троян, Минко Христов – инспектор от Регионално управление на образованието – Ловеч, Радостина Петкова – началник на Районно управление Полиция – Троян, гл. инспектор Милен Бочев – началник на Охранителна полиция.

Думи за Иван Хаджийски произнесе и бившият възпитаник на училището Христо Костов. Той направи и специален подарък  – авторски портрет на Иван Хаджийски.

Дарение – картина с лика на Иван Хаджийски, направи и Марин Радевски – управител и собственик на фирма „Калинел“. Автор на ценната творба е троянският художник Петър Хаджиев.

Седмокласникът Иван Мераков бе подготвил слово за патронния празник, с помощта на Евгения Калова – преподавател по български език и литература.

Музикалните таланти Симона Панамска и Мирела Минкова изпълниха весела песничка и свириха на флейти – изкуство, овладяно под ръководството на Мариета Куцарова.

Специален поздрав поднесоха малките танцьори от ФА „Траяна“ към НЧ „Наука 1870“, с ръководител Васил Грамолов.

ФА „Траяна“ към НЧ ‘Наука 1870″ с ръководител Васил Грамолов.

По повод юбилея в двора на училището бе засято дърво. Церемонията извърши Николай Тодоров.

Празникът в ОУ „Иван Хаджийски“ продължи с работа на децата в творчески ателиета. Те рисуваха, моделираха, работиха с глина. После малчуганите бяха поканени от своите учители на празничен обяд и торта.

Последва Среща на поколенията в учителската стая, на която присъстваха бивши и настоящи учители и възпитаници на училището.

Доайените получиха благодарствени адреси, в които пишеше:

“Изказваме дълбока благодарност за Вашия принос за издигане авторитета на образователната институция! Знаем, че учителският път е мисия и призвание.

Вие го извървяхте с обич и всеотдайност, за което Ви благодарим! „

Тържественото честване продължи с поднасяне на цветя пред паметника в двора на училището и на централен площад „Възраждане“.

Беседа на тема „Нова оптимистична теория за българския народ“ в Информационно – културния център проведоха учени от Института по социология „Иван Хаджийски“ – София.

Съпътстваща проявя по 110-годишнината от рождението на Иван Хаджийски бе инициатива за оцветяване на картини – изображения на училището, както и щафетен препис от книгата „Бит и душевност на българския народ.“

Класирани деца:

ДГ „Синчец“

I място – Александра Дочева Николова – 6г.

II място – Ванеса Банчева – 5г.

III място  – Борислав Руменов Тановски – 6г.

Поощрителна награда: Преслав Добромиров Делчев

 

ДГ „Здравец“

I място – Диана Радостинова Тинева – 6г.

II място – Мария Миленова Балевска – 6г.

III място  – Кристина Петрова Петрова – 6г.

Поощрителна награда: Ния Владимирова Босева

 

СДГ „Звънче“ – с. Калейца

I място – Емине Маринова – 6г.

II място – Акси Емкова – 6г.

III място  – Милко Алексеев – 6г.

Поощрителна награда: Дейвид Сергеев

Край на първи учебен срок

Дългоочакваният край на първи учебен срок за 2016/17 година ще настъпи в краят на м. януари с оформянето на срочните оценки по предметите.

Зимна ваканция: 04.02.2017 г. – 08.02.2017 г. за I – XI клас

Новият ни сайт

 ОУ „Иван Хаджийски“ пожелава  весели Коледни и Новогодишни празници на всички свои ученици и техните родители, учители и  служители!

Това е новият изглед на нашия училищен сайт. Той временно ще е в състояние на промени, понякога няма да изглежда много добре, за което молим да ни извините.

Приемаме предложения за това как  може да изглежда сайта и какво да съдържа за да ви бъде полезен.