ТАНЯ СЛАВКОВА ОТ ОУ „ИВАН ХАДЖИЙСКИ“ СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В КОНКУРС ЗА ПЛАКАТ

Таня Славкова 5 А клас

Поредният приз на Таня Славкова е от конкурс за изработване на плакат на тема „Виртуалното-реално или реалното-виртуално“.

Конкурсът се организира от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч, под егидата на Регионалното управление на образованието – Ловеч. Инициативата е посветена Международния ден за безопасен интернет – 5-ти февруари.

Участниците в конкурса имаха възможност да изработят свой проект за плакат в няколко направления, свързани с безопасно ползване на интернет: предизвикателствата, примамливите предложения на социалните мрежи, фалшивите новини, онлайн пазаруването, зависимостта от интернет, кибертормоз, игрите с насилие и други. 

Журито единодушно присъди първо място на Таня за плаката ѝ „Внимание!!! Мрежата може да има две лица”, във втора възрастова група (11-13 години).  В тази категория се включиха 22-ма участници, с 24 конкурсни творби.

При оценяването  журито се придържаше към основни изисквания за изработването на плакат: да привлича внимание към темата,

да има ясен апел, който да се съчетава с текста и изображението.

Ръководството на  ОУ „Иван Хаджийски“ също поздрави и отличи Таня за поредното ѝ високото постижение в света на изобразителното изкуство, с което тя отново издигна имиджа на училището. Плакатите от конкурса „Виртуалното-реално или реалното-виртуално“ са експонирани в залата на Детски отдел на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” –  Ловеч. Там те ще останат изложени до 22 февруари 2019 г.