ПОЧЕТОХМЕ ПАМЕТТА НА АПОСТОЛА

С редица инициативи ученици и учители от ОУ „Иван Хаджийски“- Троян почетоха паметта на Васил Левски.

Програмата започна с тематична беседа за живота и делото на Апостола, изнесена от преподавателя по история Диан Станчев. Той припомни най-важните факти от биографията на Левски, героичните му подвизи и събитията от деня на неговото обесване преди 146 години.

         На мултимедийната стена във фоайето на училището бе излъчен биографичен филм за Левски, а за по-малките ученици от начален етап бе показана и анимационна версия.

         Учениците и учителите от ОУ „Иван Хаджийски“ взеха участие в общоградското честване и поднесоха венец на признателност към героичното дело на Апостола, пред паметната плоча на хана на Васил Спасов.

Венец от ОУ „Иван Хаджийски“

         Дни преди 19-ти февруари, малките спортисти от ОУ „Иван Хаджийски“ се включиха и в традиционния поход и крос „По стъпките на Левски“. В кроса нашият петокласник Петър Игнатов зае второ място. По време на учебните часове на 19-ти февруари, учителите отделиха минути за разговор с учениците за живота и делото на Левски. Така децата имаха възможност да зададат и своите конкретни въпроси, свързани с темата.