В ПОДКРЕПА НА ЦЕЛОДНЕВНОТО ОБУЧЕНИЕ

С десет енциклопедии на различна тематика и двадесет книги от световната детска класическа литература ще могат да обогатяват познанията си учениците от ОУ „Иван Хаджийски“. Освен това в часовете по занимания по интереси следобед те ще имат възможност да се забавляват с 40 различни образователни игри.

Това е начинът децата да опознават света по достъпен начин. Игровият модел е особено подходящ, лесен за прилагане и за възприемане. Книгите и игрите доставихме по проект „Подкрепа на целодневното обучение“ по национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. Освен това осигурихме на учениците различни консумативи и материали (бои, моливи, скицници, гланцови блокчета и др.), с които да творят и да се забавляват в следобедните часове. Така улесняваме и работата на преподавателите Соня Димовска и Кристина Симеонова“ – разказа директорът на ОУ „Иван Хаджийски“ Ралица Бенчева.

Когато се върнат в училище, децата ги очаква и обновена класна стая – с нови ученически мебели – модулни маси, чинове, столове, шкафове.

Проектът е предназначен за ученици от прогимназиалния етап. Общата му  стойност е 7 715 лв.

В момента в ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян се реализират 8 национални проекти и програми с различна насоченост – подпомагане на учениците с образователни затруднения, интеграция на родители, създаване на портфолио, повишаване  на дигиталната компетентност, подобряване на материално-техническата база и др.