ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ. Нови пейки - книги в ОУ"Иван Хаджийски". Фотография: Марек Макнев

На 24-ти май две пейки-книги украсиха двора на ОУ „Иван Хаджийски“ – Троян.

Инициативата е част от програмата за празничното отбелязване на двата големи юбилея, които училището чества през 2021 г. – 150 години от основаването на  училището (1871 г.) и 125 години от построяването на сградата ( 1896 г.).

След фасадното осветление на сградата, продължаваме естетизацията на дворното пространство.

По повод 24-май поставихме две пейки-книги с информация и изображения на Иван Хаджийски и на Константин Хаджикалчев.

Вече имаме и дворни кашпи от кричимски камък, които импонират на архитектурата на сградата.

Предстои да изградим и кабинет по роботика, който ще е част от нашия STEM център. Ще разкрием 10 работни станции с комплекти по роботика, ще разполагаме с 3-D принтер и друг съвременен софтуер.

Продължаваме работата и по сензорния кабинет“ – каза в празничното си слово Ралица Бенчева, директор на училището и добави:

Гордо посрещаме 24-ти май и юбилейните годишнини с много идеи и ентусиазъм, защото ние сме наследници на утвърдена във времето образователна институция. Доказахме, че сме сформирали екип от учители новатори и победители! Изказвам думи на благодарност към моите колеги за професионализма, неуморния им устрем и креативност!

Благодаря им и за номинацията за носител на  ,,Годишна награда за изявена личност с постижения в областта на образованието за 2020 в община Троян“.

По време на тържественото отбелязване на 24-май в ОУ „Иван Хаджийски“ бе връчена наградата „На учителя с любов“ на Румяна Андреева, която тя заслужи с 30-годишната си работа като преподавател по български език и литература. Наградата е от анонимен дарител и включва парична премия и грамота. В тържеството  участваха ученици, които изпълниха тематичен художествен рецитал. Програмата бе допълнително обогатена с музикални изпълнения на училищната вокална група „Дъга“, с ръководител Ценка Банкова.